sunnuntai 14. syyskuuta 2014

My Personal Chi

Henry Merimaa antoi meille myös tehtävän tutkia valokuvaaja Chi Modun vähän pienempien kuvien sarjaa, joka oli otettu eri puolella maailmaa.  Oli katsottava, mitä kaikkea näkee kuvassa ja miksi se puhuttelee (ainakin toivottavasti, koska muuten on paljon työtä nyt vailla mitään palkintoa)

Omaksi kuvaksi valikoitui Chi Modun "Maalivahti / Goalie", joka oli tietojen mukaan otettu Arondizougussa (vaikkakin Wikipedias sanoo paikaksi "Arondizuogu". In your face, Porin Taidemuseo.


Our teacher, Henry Merimaa also asked us to examine a collage of various pictures by Chi Modu and then choose one and write about what the pic says to me.


En ole mikään mustavalkokuvien fani, sillä ne antavat todella paljon anteeksi. Muuta keskiverto valokuva dramaattisen mustavalkoiseksi ja se vaikuttaa heti "sillai tosi puhuttelevalta, hei". Vaikka värit olisivatkin aika kulahtaneet. Näin niinkun siis yleisesti mustavalkokuvista. Että jos otat matskun digitaalisena, niin älä ole niin laimea, että käytät mustavalkofiltteriä. Ainanskaan jatkuvasti. Pliide.
Mutta se tästä jauhamisesta, sillä se ei liity Chihin. 

Don't B&W your pics in Photoshop even if you like what you're seeing. This is not for Chi, but all the aspiring lil' 'razzis out there. Just... don't

Futis on yllättävän kansainvälinen asia. Itseasiassa todella kansainvälinen, jos tarkastelee tätä National Geographyn kuvaa (alla), niin huomaa, monessako maassa se on harrastetuin laji. Ilmeisesti lentopallolla (tai koripallolla) on enemmän rekisteröityneitä harrastajia, mutta onhan futis suht universaalia. Pari vuotta sitten Budapestissä tuli pelattua parin mukulan kanssa katufutista, vaikka kielimuuri loisti korkeana, niin elekieli ja suuri ja mahtava idioottien nurmishakki oli silti yhteinen kieli. Kuitenkin.

So. Footy is kinda universal, as shown in this National Geography's study or whatnot. Everyone 'cept the good ol' HandEgg-Murrica can see this. But yeah. Moving onwards.

Kuvan kaksi hallitsevaa elementtiä ovat keskellä - verkko ja veskari. Futistahan tää on. Ja mitä ilmeisimmin turnaus menossa, koska pelaajilla on yhtenevät pelipaidat ja yleisöäkin on kentän laidalla.
Kun kuvaa eksyy tutkimaan tarkemmin, niin huomaa maalivahdin olevan vailla kenkiä (ja hanskoja), sekä kentän vailla kunnollisia kalkkirajoja. Voimme siis nostalgisoida, että futis on futis, vaikka futis on eri futis, kuin se futis mitä täällä futis. Mutta universaalia on se.

Football is football even if the goalie hasn't got any gloves, nor shoes. 'tis football even if the lines aren't drawn onto the pitch. Too tired to translate everything to English, so Imma just say that 'tis a good picture.

Moni koittaa, ToVe voittaa
Muut fanfaareita soittaa

Ja lisäksi - tässoon minä, Biggie ja omena.

#Hashtag #ahpul #restecp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti